Nötteröy, Vestfold Fylke i Norge

3 kommentarer

Jag har tidigare fått lite hjälp med att hitta rätt i kyrkböckerna i Nötteröy, nu skulle jag behöva lite hjälp igen.

Hedda Paulina Carlsdotter född 13 Augusti 1864 på Heden i Håby Socken. Den 26 mars 1891 med flyttbetygnummer 5 så flyttar hon från Håby Socken och till Tönsberg.
Hon gifter sig med Ludvig Hansson född 28 juli 1891 i Sannäs Tanum Socken. Jag har inte något exakt vigseldatum då jag inte har hittat deras vigsel ännu.
Hedda Paulina och Ludvig får tre barn, kanske ännu fler men det är bara tre jag har hittat.

Karl Ludvig född 9 juni 1891 i Smidsröd, Nötteröy i Vestfold
Signe Charlotta född 18 februari 1893 i Smidsröd, Nötteröy i Vestfold
Hulda Alvina född 22 oktober 1895 i Smidsröd, Nötteröy i Vestfold

Hedda Paulina avlider den 30 juni 1899 i Nötteröy, blir begravd den 5 juli samma år. Skall vara begravd på Nötteröy sägs det.
Ludvig skall eventuellt vara död i Tanum, men det har jag inte undersökt ännu.

Ryktet säger att sonen Karl Ludvig blev sjöman och gifte sig i England den 3 augusti 1918 med Rebecca Langdale född 29 januari 1894 i England.
De skall ha fått tre barn, dessa namn skriver jag ej ut då något av barnen fortfarande kan vara i livet. De äldsta barnet skall ha flyttat till Sverige då jag hittar henne avliden på cdskivan Sveriges Dödbok 1947-2006. Och med hjälp av Sveriges Befolkning 1970 och 1980 skall jag nog kunna gå vidare med ett av barnen tror jag.......
När avlider Karl Ludvig och Rebecca? Var avlider de?
Sitter det någon och har kunskaper om England runt 1920 talet så vill jag väldigt gärna ha hjälp vidare där.

Men vad hände Karl Ludvigs två systrar? Det har jag ingen som helst aning om och det är det som jag vill ha hjälp med att försöka hitta dom.
Signe Charlotta född 18 februari 1893 och Hulda Alvina född 22 oktober 1895, blev de kvar i Norge? Flyttade de till Sverige? Gifte de sig? Fick de barn?
Många frågor har jag men inga svar. Så finns det någon vänlig själ som har kunskap om Nötteröy och framför allt tillgång till kyrkböcker och ev bygdeböcker så tar jag tacksam emot hjälp.
 
1 Willy:

skriven

Susann, jeg så ikke dette blog inlegget ditt før i dag, 26 januar. Jeg har Bygdebøker for Nøtterøy og jeg skal selvsagt slå opp der og se etter "dine" folk. Men det blir i kveld, etter jeg er hjemme fra jobb.

2 Sannes:

skriven

Hej Willy,Det vore toppen om du vid tillfälle kunde kolla i bygdeböckerna, med lite tur kanske man kan hitta något som jag kan ha nytta utav.

3 Anonym:

skriven

Willy, kan du mejla mig?Sanne, kan du mejla mig Willys adress?Tusen tack!Elsebeth_strom@hotmail.com