Bokmässan

Kommentera

I fredags var jag på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg, jag brukar för det mesta vara där på lördagen men i år så var det en fotbollsmatch i Laholm som gjorde det omöjligt att åka dit på lördag. Så jag var på plats vid Svenska Mässan i god tid innan man öppnade för allmänheten klockan 14:00.

I år var det inget sådär jättefynd jag gjorde, jag köpte de böcker jag skulle bland annat Lisa Marklund och Åke Edvardssons nya böcker. Marklund har helt flippat ut när det gäller sitt skrivande, men köpte ändå den sista boken om Annika Bengtzon, synd att bryta min fina svit i bokhyllan.
Även Åke Edvardsson har skrivit sin sista bok om Erik Winter och det sörjer jag väldigt för måste jag säga, men det är väl så det skall vara.

Släktforskningen var också på bokmässan, Statens Arkiv var där och visade upp sin verksamhet och då var naturligtvis även SVAR där och visade vad som fanns hos dom på internet. Tyvärr är det ingen gratis tjänst utan abonnemang, precis som alla andra i Sverige.
DIS Sverige var också där, de som var i den montern kom de flesta från DIS Väst, EMIweb var också på plats för att lansera sin nya tjänst, även den kostar en liten slant. I samma monter var även Göteborgsregionens Släktforskare.
Emigranternas Hus i Göteborg hittade jag också där.

Tyvärr så var alla dessa utspridda över hela mässområdet, vilket var lite synd, tycker att de skulle vara lite mer närmare varandra, på så sätt tror jag att man skulle fånga upp intresset för släktforskning mer.
Jag fick i alla fall släpat med mig lite material hem som jag skall ta med mig till Norges Släktforskardag. Jag köpte hos Göteborgsregionens Släktforskare boken "Göteborgs Fotografer - Ateljéer och yrkesmän 1840-1910", jag har inte en aning om jag kommer att ha nytta av den, men den kostade bara 40 kronor så det blev ett inköp där.

Några bilder från bokmässan: