Tema Småland

Kommentera
Jag blev medlem i Genealogiska Föreningen, GF, för några år sedan, orsaken var bland annat att jag fick tillgång att söka i deras familjenotiser.
Jag besökte föreningen för första gången för något år sedan, och fick då möjlighet att botanisera i deras bibliotek, de har fantastiskt många böcker och det är mycket välorganiserat, så det var mycket enkelt att hitta "min hyllor" Bohuslän och Dalsland.
Synd att jag inte bor i Stockholmstrakten för då hade jag besökt föreningen ofta. 

GF har sedan en tid tillbaka anordnat olika temakvällar och nu på torsdag är det Småland som är i rampljuset, hade varit intressant att gå på sådana här temakvällar, men som sagt, jag bor i en annan del av Sverige, så det krävs viss planering för att ta sig dit.

Från deras hemsidan hämtar jag följande:

"Den 11 september kl. 18.00 är ni välkomna till höstens första caféträff i GFs lokaler. Träffen handlar om släktforskning i Småland och Elisabeth Thorsell och Chris Henning  kommer att berätta om sin småländska släktforskning.
Vi kommer också att visa våra samlingar av smålandsmaterial i GFs arkiv och bibliotek.

Under kvällen har vi funktionärer på plats som till exempel kan hjälpa till vid datorerna för att hitta rätt källor.


Ta gärna med dig dina egna släktutredningar som rör Småland. Då får du lättare hjälp, kanske kan hjälpa andra med dina erfarenheter – och eventuellt kan du hitta
en släktkoppling med övriga besökare som har släkt i Småland!


Kaffeservering finns. Varmt välkommen!


Plats: Genealogiska Föreningens lokaler på Anderstorpsvägen 16, Huvudsta"


Länk: Genealogiska Föreningen