Konfirmandbok

Kommentera

Konfirmander i Torp och Valbo-Ryr 1901-2000, så heter den bok som kom i slutet av förra året och när Torps Sockenförening hade sin årliga loppis och café i Torps gamla skola i somras så passade jag på att åka dit och köpa boken.

Som inledning i boken läser jag:

"I arbetet med sockenböckerna om Torp och Valbo-Ryr fick vi in många bilder på konfirmandgrupper. De var så många att det skulle ta för stor plats att ta med alla i en sockenbok. Därför mognade under sommaren 2009 beslutet att starta ett samarbete mellan Torp och Valbo-Ryrs sockenboksföreningar för att ge ut en bok med enbart konfirmationsbilder från 1901 till 2000.

Målsättningen var att kunna presentera 95 % av alla bilder. Tack vare alla personer som har hjälpt till att jaga kort, har vi lyckats till 100 %."

Det är totalt 3350 personer som har konfirmerats under denna tid och cirka 2330 har man identifierat, svårast att identifiera har naturligtvis de äldsta korten varit.
I boken kan man även läsa om både Torp och Valbo-Ryrs kyrka, om vilka som var konfirmationspräster, det finns även bilder på prästerna.
Det är ett imponerande arbete som man har gjort.

För den som är intresserad av boken så kostar den 400 kr och finns att köpa hos respektive sockenboksförening.

 (Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna)