Hunnebostrands Hamn

Kommentera
Hunnebostrands Hamn, ja det är en titel på en bok som kom under förra året. Författare är Ulla Turemark, Tony Åkesson, Kjell Andersson och Christian Eklund.

Från Hunnebostrands Bildarkiv läser jag:

"Hunnebostrand är en av Bohusläns många små hamnar. I denna bok får du möjlighet att ta del av dess omväxlande historia. Med ett omfattande bildmaterial och ackompanjerande text visas hur Hunnebostrands hamn utvecklats under flera hundra år. Undan för undan har vardagen förändrats. Fisket har ersatts av andra näringar som kommit att omfatta handel med sten, sill och trävaror. Kajer har byggts, ångbåtar kommit och gått, fraktfarten blomstrat. Här har funnits stenindustrier och konservfabrik, simsällskap och segelbåtsbyggare.

Hunnebostrands hamn var för många porten till omvärlden men har idag istället blivit en fantastisk hamn för fritidsbåtar. Du kan som läsare följa förändringen i berättelser och bilder.

Välkommen till historien om Hunnebostrands hamn!"


Så har man koppling till Hunnebostrand så skall man helt klart köpa denna bok, den fick dessutom en mycket fin recension av vår lokaltidning. Tyvärr har jag inte lyckats att hitta vad reportern skrev på tidningens hemsida.

På Hunnebostrands Bildarkivs hemsida kan man även hitta vilka böcker och häften som man tidigare har gett ut.

Länk: Hunnebostrands Bildarkiv