Arkiv Digital gratis 16-17 mars

Kommentera

Information från Arkiv Digital, hämtat från deras hemsida:

"På lördag, den 16 mars 2013 är det årets "Släktforskningens dag". Släktforskarföreningar, bibliotek och andra intresserade har öppet hus, visar och berättar om släktforskning och allt det spännande man kan hitta när man släktforskar. Temat 2013 är "Soldaten i släkten - till fots, till häst, till sjöss".

Soldater, ryttare, rusthållare, rote, kornett, profoss, mönsterskrivare, dragon och husar är alla titlar man kan stöta på om man forskar på knektar. Det svenska indelningsverket fanns 1682 till 1901 och våra förfäder och släktingar kom säkert på ett eller annat sätt i kontakt med detta. Antingen var man bonde och hjälpte till att utrusta en ryttare med boställe och utrustning, då var man så kallad rusthållare eller så var man kanske soldat eller ryttare.


Vi hoppas att ni vill fira denna dag tillsammans med oss. ArkivDigital är ett av de största digitala arkiven i landet och vi passerar snart 40 miljoner bilder i över 156.000 volymer. Om du inte har möjlighet att besöka något evenemang, så kan du alltid "titta in" i ArkivDigital online. Fira Släktforskningens dag tillsammans med oss i vårt stora bildarkiv, helt i färg och gratis i helgen."


Länk till hemsidan: Arkiv Digital